Головна » 2015 » Січень » 24 » ПРАВОВИЙ ВИСНОВОК Верховного Суду України у справі про визнання поруки припиненою
00:53
ПРАВОВИЙ ВИСНОВОК Верховного Суду України у справі про визнання поруки припиненою

ВСУ взял в аренду автомобили, которые можно было купить за те же деньги Новости. Новости дня на сайте Подробности. Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 21 січня 2015 року ухвалив постанову у справі № 6-190цс14, предметом якої був спір про визнання поруки припиненою.

Суд зробив правовий висновок, про те, що пред’явивши вимогу про повне дострокове погашення заборгованості за кредитом, сплати відсотків за користування кредитом та пені, кредитор відповідно до частини другої статті 1050 ЦК України змінив строк виконання основного зобов’язання й був зобов’язаний пред’явити позов до поручителя протягом шести місяців, починаючи від цієї дати.

Таким чином, у разі зміни кредитором на підставі частини другої статті 1050 ЦК України строку виконання основного зобов’язання передбачений частиною четвертою статті 559 ЦК України шестимісячний строк підлягає обрахуванню від цієї дати.

Із повним текстом постанови Верховного Суду України у цій справі можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті Суду (http://www.scourt.gov.ua) у підрозділі "Постанови у справах цивільної юрисдикції" розділу "Рішення Верховного Суду України".

Джерело: ВСУ

Переглядів: 728 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
КОНТАКТИ
М.ЗАПОРІЖЖЯ




066-479-08-02, 067-243-64-53 juris-consult@mail.ua
КАРТА ЗАПОРІЖЖЯ
sample map