Головна » Архів матеріалів

   Сегодня, 30 октября, вступил в силу Закон № 1206-VII о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины по упрощению порядка открытия бизнеса, который был принят 15 апреля.

Законом отменяется необходимость уплаты регистрацинного сбора при создании юридического лица или при регистрации предпринимательского статуса физического лица. Регистрационный сбор сохраняется для всех остальных целей, например, он продолжает уплачиваться при внесении изменений в уставы юридических лиц. Так, за проведение государственной регистрации изменений:
- вносимых в учредительные документы юридического лица, взимается регистрацио ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: admin | Дата: 31.10.2014

  Останнім часом судова практика в частині успадкування відсотків за банківськими депозитами складалася неоднозначно. Крапку в цьому питанні поставив Верховний суд України.

22 січня 2014 року на засіданні судової палати у цивільних справах Верховний суд розглянув цивільну справу № 6-157цс13 за позовом фізичної особи до ПАТ КБ «ПриватБанк» про стягнення відсотків за депозитним вкладом та відшкодування моральної шкоди.

Суть справи полягала в наступному. У лютому 2011 року Позив ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: admin | Дата: 31.10.2014

 Сьогодні, коли в економіці країни, і в тому числі, в банківській сфері, спостерігаються кризові явища, багато вкладників банків зіткнулися з проблемою невиплати банками депозитів і відсотків за ним.

По-перше, ніяких усних телефонних та інших переговорів з касирами, керівниками відділень та іншими посадовими і непосадовими особами банківського відділення. Все спілкування має перейти в русло офіційної переписки. Необхідно написати вимогу до банку про виплату належної Вам суми коштів, згідно з умовами депозитного договору. Вимога направляється або рекомендованим листом з повідомленням за ад ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: admin | Дата: 31.10.2014

 На жаль, розірвання шлюбу з наступним розподілом усього нажитого майна між колишнім подружжям — явище не рідкісне. І якщо з розділом квартири, земельної ділянки, транспортного засобу або іншого рухомого майна все більш-менш зрозуміло, то як розділити між колишнім подружжям бізнес — питання не з легких. Ситуація ускладнюється відсутністю чіткої законодавчої регламентації та судової практики. На що може розраховувати кожен із подружжя у такій ситуації, дізнавався Prostopravo.com.ua

Що ділимо?

... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: admin | Дата: 28.10.2014

   О применении средней заработной платы при переводе с одного вида пенсии на другой

Вопрос: Какую среднюю заработную плату (доход) в Украине будут применять при переводе бывшего работника шахты впервые с пенсии по инвалидности от несчастного случая на производстве на пенсию по возрасту в соответствии с Законом Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании"?

Ответ ПФУ: При переводе с одного вида пенсии на другой в рамках одного закона или различных законов, органы Пенсионного фонда Украины руководствуются, в частности, положением части 3 статьи 45 Закона Украины "Об общеобязательном государ ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: admin | Дата: 26.09.2014

« 1 2 3
КОНТАКТИ
М.ЗАПОРІЖЖЯ




066-479-08-02, 067-243-64-53 juris-consult@mail.ua
КАРТА ЗАПОРІЖЖЯ
sample map